Casa, Interior


Atunci cand treceti la amenajarea interioara a unei locuinte, fie ca este vorba despre un apartament obisnuit sau o casa cu pretentii, alegerea celor mai bune piese de mobilier nu inseamna ca ati rezolvat problema. 

Si asta, datorita faptului ca respectivele piese de mobilier trebuie puse foarte bine in valoare printr-o buna asociere cu restul elementelor de decor existente la interiorul respectivei locatii. 

Astfel incat sa se poata face foarte bine diferentirea intre fiecare dintre piesele de mobilier principale si respectivele accesorii. 

Spre exemplu, daca parchetul este de culoare inchisa este de preferat ca mobila sa fie aleasa intr-o culoare deschisa. Aspect valabil si pentru canapea, fotolii, masa si scaune. 

Toate acestea sunt de preferat sa realizeze un anumit contrast cu parchetul. 

Si unde vorbim de parchet, trebuie sa amintim si de covor. 

In acest sens este bine de stiut faptul ca un covor nu trebuie sa mai acopere tot perimetrul camerei asa cum se obisnuia pe timpuri si trebuie sa fie cat mai discret. 

Iar in functie de preferinte, covoarele trebuie sa fie realizate in nuante cromatice cat mai simple. 

De preferat ar fi sa mizati pe combinatia nuantelor calde si linistitoare. Astfel incat, ori de cate ori va aflati in fata unui astfel de accesoriu sa aveti o stare de bine si de relaxare. 

Cu alte cuvinte este bine de stiut ca atunci cand treceti la amenajarea spatiilor interioare trebuie sa cantariti destul de bine fiecare element de detaliu. 

Si ne referim aici in aceeasi masura la nuanta si textura tencuielii, la tapet si fototapet, dar si la elementele de tamplarie in cazul ferestrelor si al usii.

De asemenea, asa cum am mai amintit parchetul, covoarele, perdelele si draperiile joaca si ele un rol deosebit de important in definirea per ansamblu a respectivului spatiu interior. 

Asa ca decorarea unei incaperi necesita concentrare, calcule matematicer, inspiratie si imaginatie.

Toate aceste elemente avand capacitatea de a se completa reciproc intr-un design de mare efect pentru casa.