Contacteaza-ne pe Whatsapp
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Criterii de alegere a mobilei de dormitor

Criterii de alegere a mobilei de dormitor

In primul si in primul rand atunci cand va aflati in situatia de a alege mobila pentru dormitor este necesar sa va ghidati in functie de mai multe criterii care tin in special de asigurarea confortului necesar, a gradului ridicat de relaxare, culoare, textura, dar si de cat de functional este dormitorul in spatiul de care dispuneti.

Si toate acestea sunt necesare deoarece aici, in dormitor trebuie realizata o buna optimizare a spatiului disponibil, astfel incat traficul sa ramana in continuare la fel de bine fluidizat.

Iar despre confort si relaxare nici nu mai poate fi vorba, deoarece dormitorul ar trebui sa raspunda in mod pozitiv la toate solicitarile privind aceste doua aspecte, confortul si relaxarea.

Mobila dormitor 

Decideti singuri ce model de dormitor vi se potriveste. 

Fara indoiala ca dumneavoastra sunteti cei care sunteti in masura sa decideti ce fel de model de domitor vi se potriveste mai bine, in functie de personalitate si preferinte.

Mai intai de toate trebuie analizata destinatia exacta cu privire la cine sunt persoanele care urmeaza sa se bucure de confortul si realaxarea din acest tip de dormitor, fie el matrimonial, pentru copii sau camera de zi.

Asadar mobila pentru dormitor trebuie aleasa cu mare grija in functie de spatiul dedicat pentru odihna si relaxare.

Si acesta nu este decat inceputul pentru ca, ce este mai greu de abia acum urmeaza.

Este vorba despre alegerea corpurilor de mobilier preferate, care este practic o operatiune extrem de complicata, intrucat magazinele de profil sunt incarcate de astfel de corpuri de mobilier care de cele mai multe ori sunt de calitate indoielnica.

Asa ca, atunci cand vine vorba despre alegerea celor mai fiabile corpuri de mobilier trebuie analizat foarte bine si raportul calitate-pret. In caz contrar veti ajunge la concluzia ca ati golit buzunarele pe produse de calitate inferioara.

Asa ca mare atentie la alegerea mobilei pentru casa!

Si nu trebuie sa optati neaparat catre un dormitor modern, daca dumneavoastra preferati mobila clasica.

Importanta este mobila care va face sa va simtiti bine.

 

Spatiul disponibil din dormitor este de mare importanta

In functie de spatiul disponibil din dormitor si dupa efectuarea unor calcule elementre veti putea decide cu exactitate daca o mobila se incadreaza sau nu in spatiul de care dispuneti.

Astfel incat sa fie evitata aglomeratia iar traficul de la interior sa ramana la fel de bine optimizat.

 

Alegeti care sunt piesele de mobilier necesare pentru confortul din dormitor

Alegerea pieselor de mobilier necesare pentru obtinerea unui confort maxim in dormitorul dumneavoastra nu este o operatiune atat de complicata pe cat pare, daca deja ati gasit magazinul sau producatorul care executa corpuri de mobilier ieftine si de calitate.

Si asta pentru ca in dormitor este nevoie de un pat, un sifonier , o comoda si doua noptiere.

Iar in functie de spatiul disponibil, dumneavoastra decideti singuri, in functie de necesitati care piese de mobilier sunt prioritare.

Asta in cazul domitorului matrimonial.

Cand vine vorba despre camera copilului, atunci datele problemei se schimba oarecum, deoarece in acest caz dormitorul este si loc de stiudiu, asa ca pe langa pat, sifonier, birou si eventual un fotoliu, aici este necesara si o mini biblioteca cu rafturi pentru carti.

Toate aceste corpuri de mobilier sunt la fel de necesare. Iar pe deaspra acestea trebuie sa patreze si un trafic bun in dormitorul respectiv, astfel incat aici copilul dumneavoastra sa se poata juca in liniste, jocurile preferate, intr-un mic univers cu persoalitate.

In ceea ce priveste camera de zi, sau pentru oaspeti datele problemei se schimba din nou, iar mobilarea acestui loc se paote face cu o mai mare usurinta intrucat aici este nevoie, in functie de spatiul disponibil, de o canapea fixa sau un coltar fix, o masuta de cafea si un mini bar.

Important este ca si aici traficul sa ramana la fel de bine optimizat.

De aceea recomandam cu tarie sa nu incarcati decorul cu piese de mobilier ale caror utilitate nu se poate dovedi dovedi in timp.

 

Functionalitate este elementul cheie in alegerea mobilei pentru dormitor

Poate ca nu stiati, dar odata cu trecerea anilor, mici designerii in materie de mobilier pentru casa nu au stat degeaba. Asa ca ei au creat corpuri de mobilier pe baza materialelor de calitate superioara astfel incat acestea sa ramana la fel de elegante, rezistente si fiabile pentru o lunga perioada de timp.

De asemenea este bine de mentionat si faptul ca si mecanismele de culisare si rabatare au suferit si ele inbunatatiri majore astfel incat acestea permit accesul la interiorul corpurilor de mobilier extrem de repede si de usor. Ceea ce face ca aceste corpuri de mobilier sa fie utile si fiabile din toate punctele de vedere.

Asa ca este de importanta majora alegerea corpurilor de mobilier de ultima generatie, chiar daca ele sunt utilizate dupa un design clasic.

Important este ca aceste corpuri de mobilier sa fie executate dupa ultimele idei in materie de mobilier.

De ce este atat de importanta alegere distribuitorului de mobila

Nu sunt putini cei care produc mobila, cum nu sunt putini nici cei care o distribuie, prin intermediul magazinelor de profil sau cele de timp online, marea majoritate dintre acestia lucreaza cu anumiti distribuitori.

Si tocmai de aceea alegerea potrivita a distribuitorului de mobila poate fi o adevarata capcana pentru marea majoritate a micilor consumatori de mobila. Ceea ce inseamna ca acest lucru este destul de dificil.

Iar pentru a trece la aceasta selectieprin care putem decide care este distribuitorul potrivit, trebuie sa va incarcati cu multa rabdare.

Situatia este ceva mai usoara in cazul sowroom-urilor prin intermediul carora clientii obisnuiti care nu sunt atat de priceputi in alegerea mobilei potrivite pentru casa, acestia au posibiliatatea de a se orienta atat din punct de vedere al posibilitatii de decorare a fiecarei camere la interior, textura materialelor din care acestea sunt confectionate cat si la mecanismele de culisare si rabatare.

Toate aceste amanunte au un numitor comun si anume alegerea corecta a distribuitorului de mobila, care sa se plieze pe cerintele dumneavoastra.

Alegeti calitatea si stilul care vi se potrivesc

Dincolo de calitate, alegerea stilului de mobila care vi se potriveste in raport cu personalitatea dumneavoastra, este urmatorul pas principal in alegerea mobilei pentru casa, dar mai ales pentru dormitor. Pentru ca aici va petreceti cea mai mare parte a timpului.

Cele trei stiluri, clasic, modern, sau avangardist sunt oarecum discutabile intrucat preferintele se pot schimba de la o perioada la alta.

Ceea ce conteaza in mod evident tine de calitatea materialelor din care corpurile de mobilier au fost confectionate, indiferent de stilul folosit.

Insa dincolo de acest aspect mobila moderna contemporana sau avangardista raspunde cel mai bine tuturor solicitarilor in materie de confort cat si nevoilor fiecaruia dintre clienti.

Dormitoarele realizate in acest stil surprind placut din toate punctele de vedere si asigura totodata un confort si un grad de relaxare la standarde inalte.

Iar atunci cand vine vorba despre culoare, designerii de mobilier au gandit chiar si acest. Si au ales sa creeze anumite garnituri de mobilier pentru dormitor, insa atunci cand culoarea respectiva nu se afla printre preferintele dumneavoastra atunci puteti sa comandati dormitorul in oricare dintre culorile disponibile la producator.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code